Velkommen til et nytt år!

Varanger Samiske Museum ønsker alle våre gjester godt nytt år!

Pågående aktiviteter og tilbud: Ungdomstrinnet ved Nesseby oppvekstsenter har valgfag Levende kulturarv hver torsdag. Ulike temaer presenteres og aktiviteter gjennomføres.

Vi minner om kuntstutstillinga Muitalusaid suoivvan – Sametingets kunstinnkjøp 2010-2012. Utstillinga vises ut mars måned. I tillegg har vi de faste tilbudene: basisutstillinga Mearrasápmelaččat – Sjøsamene, lekerommet Stállobiedju og utstillinga Duodji – deler av vår egen duodjisamling.

Åpningstider: man-fre kl 10-15.

BURES BOAHTIN – VELKOMMEN!

VSM: Lansering av Varanger Årbok 2014

Varanger Årbok lanserer årets utgave Krig og fred i samarbeid med Varanger Samiske Museum mandag 15. desember kl. 18. Her blir noen av artiklene som omhandler Nesseby presentert.

Alle interesserte inviteres til å bidra med historier om krig og fred, flukt, evakuering, hjemkomst, sorg og glede. Vi spanderer kaffe og kake! BURES BOAHTIN – VELKOMMEN!

Redaksjonsmedlemmer i Nesseby: Frøydis Betten og Mia Krogh

VSM er stengt for publikum uke 45!

Varanger Samiske Museum holder dørene stengt 3.-7. november. Vi rydder og organiserer for å få plass til utstyr, bord og stoler, varelager, materialer, verktøy og alskens annet som ikke har lagerplass i dag. Velkommen tilbake til nyryddet museum uke 46!

Vi minner om våre ordinære åpningstider: man-fre kl 10-15.

Frigjøringsjubileet – 70 årsmarkering

Tana og Varanger museumssiida ved Tana Museum inviterer i samarbeid med Tana kommune og Tana historielag til 70-årsmarkering av frigjøringen av Øst-Finnmark høsten 1944.

Det blir en storslått avdukingsforestilling av monumentet Muitu – Erindring, laget av Annelise Josefsen. Kunstneriske innslag av samiske, norske og russiske utøvere, Det hele avsluttes med en festkonsert i Tana kirke. SE PROGRAM HER

Sted: Tana kirke, Rustefjelbma. Tidspunkt: 24. oktober 2014 kl. 15-18.

BURES BOAHTIN – VELKOMMEN!

FORSKNINGSDAGENE: filmvisning på VSM

Varanger Samiske Museum er vertskap for filmen Kofta og Kilten av Beate Bursta og Kristin Nicolaysen. Dette er et samarbeid med UiT Norges arktiske universitet, som koordinerer forskningsdagene i Finnmark.

Filmskaperne er selv til stede. Arrangementet er gratis for alle. Salg av kaffe og vafler.

Tidspunkt: 24. september kl 18-20

Se også link til Forskningsdagene: http://www.forskningsdagene.no/arrangement/vis.html?tid=1191970

VARANGER SAMISKE MUSEUM: Nye varer i museumsbutikken

Etterspurt bokskatt!

J.A. Friis sin reiseskildring En sommer i Finnmark, Russisk Lappland og Nord-Karelen er kommet oss i hende. Originalboka fra 1867 er for lengst gått ut av produksjon, og er ikke å få tak i antikvariater heller. Nå har Barentsforlaget gitt boka ut på ny! Det er en praktutgave med kopi av originalomslaget, en riktig godbit for historieelskere og vakker i bokhylla. Pris: kr 339,- i museumsbutikken.

Vi har også fått andre nye varer: strikkasokker med mønster, perlebroderte vesker fra Lovozero, buksebelter med tradisjonelle vevemønstre, hjemmevevde grener fra Jernsletten villsau og duodji… Kom å se!

BURES BOAHTIN – VELKOMMEN!