VARANGER SAMISKE MUSEUM: Digitalguide for Mortensnes

Digitalguide Mortensnes er nå klar i Appstore, og du kan laste den ned på din egen Ipad. Du finner den i Appstore ved å søke på Digitalguide Mortensnes.

Vi jobber med en løsning for Android også. I mellomtiden må besøkere til Ceavccageađge/Mortensnes låne Ipad’er hos museumsvertene på kulturminneområdet.

VSM: Finnmarksløpet 2014

Finnmarksløpet er i gang, og sjekkpunktet ved Varanger Samiske Museum er klart for hundeløp.

Tirsdag 11. mars er det utendørskonsert kl 19-20 med Agnete og Duolva Duottar. Museet åpner kl 18 og selger kaffe, vafler, pølser og brus.

Onsdag 12. mars er hoveddag for sjekkpunktet, med innkommende hundespann, skoleelever i aktivitet og løpsinfo til de besøkende. Sørsiden bygdelag har kafe inne på museet og selger kaffe, kaker og varmmat. Museets utstilling og museumsbutikk er åpne fra morgen til kveld.

BURES BOAHTIN!    VELKOMMEN!

Finnmarksløpet nærmer seg!

Om tre uker passerer nok en gang hundespann Varanger Samiske Museum. Onsdag 12. mars er hoveddagen for Sjekkpunkt Varangerbotn, der europaeliten innen sledehundsporten fyker forbi, eller legger seg til å hvile. Det gis løpende resultatservice, skoleelever tilbringer dagen her med ulike aktiviteter, og Sørsiden bygdelag driver kafe med kaffe og middagssalg inne på museet.

Tirsdag 11. mars om kvelden blir det utendørskonsert som før, i regi av Scene Finnmark.

VSM samarbeider med Vadsø Fengsel

Varanger Samiske Museum samarbeider med kriminalomsorgen ved Vadsø Fengsel om kulturtilbud til innsatte. Den 6. februar åpent en mini-duodjiutstilling og  en presentasjon av Digitalt museum på biblioteket ved Vadsø Fengsel. Museumsleder Mia Krogh åpnet utstillingen og holdt en presentasjon av museet. Utstillingen vil være tilgjengelig for de innsatte fram til 1. mai.

Widerøebilder fra Nesseby på nett

Varanger Samiske Museum har lagt ut sin Widerøesamling på Digitalt Museum, som kan ses her: http://digitaltmuseum.no/search search_type=continue&rows=24&sort_by=&page=1&type_filter=Photograph&owner_filter=VSM&js=1 Det er 6 svarthvitt foto tatt i 1953 og 87 fargefoto tatt i 1963 og det er s.k. «skråfoto» av forskjellige steder og gårder i Nesseby kommune som er motivet.

Digital registrering og publisering av foto på Digitalt Museum er et av våre viktigste satsningsområder i 2014 og arbeidet med Widerøesamlingen er første sted i dette arbeidet.

For spørsmål om samlingen kontakt formidler/konservator Ingvild B. Pettersen: ingvild.pettersen@dvmv.no