Deanu ja Várjjat museasiida
Tana og Varanger museumssiida
Várjjat Sámi Musea
Varanger Samiske Museum
Deanu Musea
Tana Museum / Teno museo
Ä´vv Saa´mi mu´zei
Ä´vv Skoltesamisk museum
Saviomusea
Saviomuseet
Oppsummering 2018
VEL OVERSTÅTT VUONNAMÁRKANAT!

Lørdag 1. september var 3655 personer innom Vuonnamárkanat. Det er ny publikumsrekord. 73 selgere var på plass med sine håndverksprodukter og kortreist mat. På lista over selgere  var det i år 8 nykommere. Været spillte på lag med markedet i år og må karakteriseres som sommervær. 16 grader i skyggen og etterhvert vindstille og sol. Overskrifta i Sagat etter markedet var "Herlig stemning på Vuonnamárkanat”

Det var en rekke aktiviteter publikum kunne delta på; lassokasting, hundekjøring, lage armbånd, hesteridning, humlekassesnekring, lære 5-stein, fortellerstund, foredrag ved Karin Vasara, bokprat, lage papir og ikke minst kunne publikum lære å spille det samiske brettspillet Sáhkku.

Avslutningsvis var det en joikekonsert midt på markedsområdet, med de flotte joikerne Johan Andersen, Øystein Nilsen og Anne Lise Varsi. Til slutt ble det tradisjonen tro i regi av Isak Sabasenteret, delt ut pengepremier til koftekledte markedsdeltakere. I år var det en ekstra hovedpremie på hele 10 000 kr. Det var bra med folk rundt scenen under trekninga

Takk til alle som var med å bidra til at årets marked ble så bra!!

 

Vi treffes på marked neste år lørdag 31. august

 


 Foto: Roger Persson