Deanu ja Várjjat museasiida
Tana og Varanger museumssiida
Várjjat Sámi Musea
Varanger Samiske Museum
Deanu Musea
Tana Museum / Teno museo
Ä´vv Saa´mi mu´zei
Ä´vv Skoltesamisk museum
Saviomusea
Saviomuseet
 

Vuonnamárkanat satser på barn
Det er for lite barn på markedet! Dette gjør vi noe med i år, gjennom å opprette en barneparkering. Mánaidsiida er stedet hvor mor og far kan parkere sitt avkom, mens de sjøl shopper seg gjennom de ca. 70 salgsbodene. Det har alltid vært gratis inngang for barn, og nå prøver vi å gjøre det enda mer fristende for de yngste. Alle aktivitetstilbudene knyttet til Mánáidsiida er gratis. Bli med å lage armbånd, opplev Juffá, fortellerstund, joikeworkshop og mer! Foto: Ingerid Jordal
 
I Mánáidsiida vil kvalifiserte barnepassere aktivisere barna. Mánaidsiidaen består av et telt med duodjiaktivitet, en lavvu med underholdning og kurs, en buss full av bøker, en lekeplass og en hesteridebane. I duodji-teltet vil barna få produsere sitt eget offisielle Vuonnamárkanat-multebær-armbånd. I lavvuen blir det underholdning ved Juffá (Ante Mihkkal Gaup) og fortellerstund/joikeworkshop med Sara Marielle Gaup hver time. Bibliotekbussen blir parkert i Mánaidsiidaen og hesteridninga starter og stopper der. 

Bildet er av Nathalie Lindgård (foto Dag Broch) som skal være en av tre barnepassere. Lindgård har 2 år på videregående skole, barne- og ungdomsarbeiderfaget, og gleder seg til oppgaven. Ho håper å se mange barn på markedet som går av stabelen 2. september. Aldersgrensa for barn som kan parkeres er 4 år. Yngre barne er også velkommen, men da i følge med foreldre/foresatte.

Andre aktiviteter på markedet som passer for barn er hundekjøring, fuglekassesnekring, lassokasting og ikke minst kakespising.
 
BURES BOAHTIN - VELKOMMEN TIL VERDENS BESTE MARKED - OGSÅ FOR BARN! 


Publisert: 22.08.2017 av Mia Krogh